O PARADOR DE CAMBADOS ACERCA A VENDIMA A OS SEUS CLIENTES
Paradores decidiu celebrar o comezo da tempada de vendimia e para iso propón a os seus clientes unha ampla oferta de actividades relacionadas co viño, en xeral e coa vendimia en particular.
Os clientes afeccioados ao mundo do viño poderán gozar de experiencias enológicas orixinais que pasan desde coñecer o proceso de recolección e elaboración do viño, pasear polos viñedos ou visitar todos os recunchos das bodegas.
Por iso Paradores puxo en marcha unha serie de 'enopacks' que combinan escapadas a destinos de gran interese turístico con actividades relacionadas co viño e a vendimia.
Os paradores que teñen previsto celebrar actividades especiais no tempo de vendimia son o Parador de Cambados, Parador de Olite, Parador de Santo Domingo, Parador de Lerma, Parador de Tordesillas, e Parador de Zafra.
Estes 'enopacks' coinciden no tempo coa época da vendimia que se estende durante os meses de setembro e outubro, e inclúen a estancia no Parador seleccionado, o almorzo buffet, a visita á bodega e a posibilidade de recolectar a uva, pisar o primeiro mosto, pasando por catas e maridajes.
"En Paradores apóstase fortemente pola promoción de produtos españois de calidade. No caso do viño, o noso equipo especializado nesta área, revisa regularmente as cartas de todos os establecementos nos que ofrecemos tanto viños locais como unha selección de viños das principais bodegas e denominaciones de orixe a nivel nacional", explicou o director de operacións da rede, José Carlos Campos.
jueves, 12 de septiembre de 2013 a las 17:02
|
|
FESTA PRESENTACIÓN DO CONSERVAS DE CAMBADOS XUVEN
FESTA PRESENTACIÓN DO CONSERVAS DE CAMBADOS XUVEN
Troco de Plans a presentación do Conservas de Cambados non será en Torrado senón na Praza Alfredo Brañas
Este sabado dia 14 ás 22:30 e despois do partido entre o Conservas de Cambados Xuven e o Dragon Force de Oporto realizásese a presentación do equipo nesta nova liga que será LEB prata. durante o transcurso da presentación entregásense as pezas deportivas que se sorteasen durante o transcurso do partido no Pombal, estas pezas son doadas por " Elements " marca que viste ao Conservas de Cambados. Todos aqueles socios que esten ao corrente co Carnet da tempada 2013/14 e presénteno nos pub ( A Leria , Café-Pub Brothers , Baloca Cambados , Rif Rock Cambados , ) tendran un desconto nas copas,asi como nas Pizzas de Pizzeria Penkito.
Haberá as Actuacións de Radioactive Toy e Dj Session Conexiondance.
jueves, 12 de septiembre de 2013 a las 17:01
|
|
TODA A INFORMACIÓN DAS XORNADAS GASTRONÓMICAS
Adiantámolo fai unhas semáns e agora voltamos a recordar o programa das xornadas gastronómicas que organiza a Mancomunidade do Salnés
INNOVACIÓN E TENDENCIAS DA NOVA GASTRONOMÍA A finalidade deste proxecto céntrase en conseguir un maior desenvolvemento do turismo como fonte de riqueza, apostando pola desestacionalización do mesmo a través da gastronomía, a cal vaise impoñendo como un dos recursos que maiores éxitos está logrando neste sentido.
Estas xornadas traerán á comarca do Salnés a coñecidos profesionais da gastronomía e o turismo, así como a cocineros do máis alto nivel.
Preténdese ofrecer un punto de encontro para todos os que queiran coñecer, descubrir, aprender, apreciar e vivir a cultura gastronómica. Todo iso, a partir dun variado programa de actividades.
PROGRAMA * Luns 9 de Setembro. DEMOSTRACIÓNS TÉCNICAS CHEFS-ESTUDO. Participarán cocineros de gran prestixio a nivel nacional e autonómico, realizando demostracións en vivo para profesionais da nosa comarca. Pazo Baión. 18.00 - 21.00 (Prazas limitadas. Só para profesionais)
Show Cooking: Pepe Rodríguez Rei "Dialogando co clásico" Dirixe o restaurante "O Bohio" cunha estrela michelín e é peza esencial dentro do concurso televisivo Master Chef, onde actúa como xurado e alma mater do programa.
Show Cooking: Pepe Solla "Territorio salado" Cocinero do Restaurante Casa Solla cunha estrela michelín. Membro do Grupo Nove (Asociación Nove Grupo Gastronómico)
* Martes 10 de Setembro. CICLO DE CONFERENCIAS: INNOVACIÓN E TENDENCIAS DA NOVA GASTRONOMÍA. Conferencias a cargo de expertos en turismo gastronómico que nos aportarán claves para a innovación. Parador de Cambados (Prazas limitadas. Profesionais e público en xeral)
10:00 Bienvenida, inauguración e primeiras intervencións Autoridades e Pepe Rodriguez Rei
10:30- 12:00 Relatorio: Tendencias en marketing gastronómico para subir vendas. Erika Silva. Consultora en Marketing Gastronómico. Fundadora Escola Hostelería e Turismo Marketing Gastronómico. www.marketingastronomico.com
12:12:30 Pausa café. 12:30-14:00 Relatorio : Da innovación ao aforro e do aforro á eficiencia na xestión de restauración Eduardo Serrano. Experto en xestión de restaurantes. Director de Hotel, especialista en Xestión da Restauración e Turismo gastronómico. Presidente da Asociación Española de Directores de Alimentos e Bebidas. Socio Director de ESM e Asociados.
sábado, 07 de septiembre de 2013 a las 11:53
|
|
26 MARCAS DA D.O. RÍAS BAIXAS RECIBEN DISTINCIONS GALLAECIA 2013
A decimosexta edición dos Distinguidos Gallaecia acaba de darse a coñecer na provincia de Ourense, e a D.O. Rías Baixas alzouse como unha das denominaciones máis premiadas con 26 distincións, cinco máis que na anterior edición. Devanditos premios recaeron na súa maioría en colleitas de 2012, pero tamén hai presenza de viños pertencentes a colleitas de 2006, 2009, 2010 e 2011. A última cata, da que saíron os distinguidos deste ano, contou cun xurado excepcional: sumilleres e técnicos das distintas denominaciones de orixe galegas. Eles protagonizaron unha cata cega de mostras de mercado para asegurar que o catado e elixido corresponde co que o consumidor atopará no mercado. Toda esta información farase chegar ao público a través da Guía de Viños, Aguardientes e Bodegas.
No caso da D.O. Rías Baixas, das 120 marcas catadas o pasado mes de xullo no Pazo de Mugartegui por 12 sumilleres, 26 conseguiron distinción. Para a presidente da Asociación Gallaecia, Mercés González, os viños de colleita 2012: "contan cunha acidez moi equilibradas, son moi francos, varietales, e maduritos". O vicepresidente da asociación, Luís Padín, describe esta vendima como viños: "sen aristas, moi cómodos en boca, con máis froita e menos flor que o ano pasado e cun ton máis verdoso".
Vinos distinguidos - Segrel ámbar 2012 Bodega Pablo Padín - Laureatus 2012 Maria Guadalupe Somoza Cacabelos - Carqueixal 2012 Bodegas Viña Nora - Pazo de Señorans Selección de Añada 2006 Bodega Pazo de Señorans - Envidiacochina 2011 Adega Familiar Eladio Piñeiro - Agnusdei 2012 Bodegas Agnusdei - Valdamor barrica 2010 Bodegas Valdamor - Laureatus Dolium 2010 Maria Guadalupe Somoza Cacabelos - Castro Baroña 2012 Bodegas y Viñedos Castro Baroña - Pazo Piñeiro 2010 Adegas Pazo de Lusco - Etra 2012 Bodegas Eidosela - Baladiña 2011 Bodegas Lagar de Besada - Valtea 2012 Vilarvín - Nora 2012 Bodegas Viña Nora - Colleita de Martis 2012 Bodegas Santiago Roma - Peculio 2010 Bodegas Eidosela - Fefiñanes III Año 2010 Bodegas Palacio de Fefiñanes - Bago amarelo 2012 Adegas Galegas - Veigadares 2011 Adegas Galegas - Nora de Neve 2010 Bodegas Viña Nora - Contraparede 2009 Adegas dos Eidos - Quinta Couselo 2009 Bodega Quinta Couselo - Gran Vinum 2011 Adegas Gran Vinum - Bouza do Rei Selección 2011 Bodegas Bouza do Rei - Organistrum 2010 Bodegas Martin Códax - Eidosela selección barrica 2009 Bodegas Eidosela
sábado, 07 de septiembre de 2013 a las 11:52
|
|
ORGULLOSOS DO NOSO MAR E O LEMA DA CAMPAÑA DE SOCIOS DO XUVEN CONSERVAS DE CAMBADOS
Orgullosos do noso mar e o lema sa campaña de socios do Xuven Conservas de Cambados
O Conservas de Cambados segue traballando no seu novo proxecto para a Adecco Prata Tralo peche da plantilla, a directiva centrouse en darlle un novo empurrón á campaña de abonados, que está tendo unha excelente acollida. A campaña, que destaca o orgullo polo mar, a tradición e os produtos desta terra, ten o obxectivo de atraer ao público a este ilusionante proxecto deportivo e ao deporte da canastra. De seguir o ritmo de abonados que se rexistrou ata agora, o pabellón de Ou Pombal converterase nun auténtico fortín para brindar o seu apoio ao Conservas de Cambados nos seus partidos como local.
Por outra banda coincidindo coa celebración do Torneo do Albariño, cita que medirá aos de Yago Casal co Dragon Force de Oporto, o club planificou unha axenda de actos que comezarán ás once da mañá nos salóns do Concello de Cambados. Alí realizarase unha protocolaria presentación da plantilla á corporación municipal, presidida por Luís Aragunde, e onde tamén se espera a presenza do presidente provincial, Rafael Louzán, así como de José Ramón Lete Lasa, director xeral para ou Deporte da Xunta.
O prato central da tarde será o encontro ante o conxunto portugués dirixido polo adestrador galego Moncho López, quen fose medalla de prata como seleccionador español no Eurobasket de 2003.
Xa pola noite, a actividade trasladarase aos xardíns do Pazo Torrado, ubicación elixida polo club para a celebración dunha festa na que se realizará a presentación do persoal a todos os afeccionados.
sábado, 07 de septiembre de 2013 a las 11:51
|