El projecte final del passeig de Canet i Arenys, en mans dels ajuntaments
Arenys de Mar i Canet ja tenen a les seves mans el projecte final que els ha d'unir per mar amb un passeig i ara només els cal donar-hi el vistiplau definitiu perquè puguin començar les obres. El tràmit, però, no és tan simple com sembla. Mentre que Canet, que té el tros més petit de passeig, des d'un primer moment ha estat d'acord amb el projecte, Arenys de Mar s'hi ha mostrat molt més combatiu i contrari a acceptar alguns aspectes, en especial amb la desaparició de l'aparcament per a vehicles a la platja del Cavaió. Aquesta oposició ha allargat el procés i ha obligat a intensificar els contactes entre totes les administracions per intentar trobar, sense gaire èxit, una solució consensuada.
En qualsevol cas, però, Costes ha deixat ben clar que es nega a reservar un espai per estacionar-hi els cotxes. La documentació definitiva va arribar pocs dies abans de Nadal i els dos ajuntaments han deixat als tècnics la comprovació dels canvis afegits des de l'administració central.
L'alcalde de Canet, Jesús Marín (CiU), va mostrar ahir la seva satisfacció per poder desencallar una obra "que es podia haver perdut". Per Marín, poder reordenar la façana marítima és "prioritari" i creu que el projecte no preveu canvis importants en el seu tram. Tot i això, admet que el govern encara no ha donat el vistiplau al projecte.
Mirar-ho "amb lupa"
La posició del seu homòleg d'Arenys de Mar, Estanis Fors (CiU), no és ni de bon tros tan favorable. "Estem repassant el projecte de dalt a baix per veure si a banda dels aparcaments hi ha altres canvis no previstos inicialment que puguin afectar-nos com a municipi", va explicar ahir l'alcalde. A l'espera de conèixer a fons el contingut de la documentació, Fors apuntava que la proposta final "sembla que tampoc inclou la il·luminació del tram del passeig entre les dues poblacions i que el vial de serveis també pot haver quedat tocat". Per Fors, "el govern d'Arenys pot acabar assumint que Costes es negui a mantenir l'aparcament en una de les platges més concorregudes del poble, però no acceptarà més modificacions que generin nous problemes". En aquest sentit, l'alcalde recorda que la negativa del govern local - CiU i el PP - a acceptar la supressió del pàrquing estava secundada per prop de quatre mil signatures de veïns.
Dotat, adjudicat i encallat
El projecte que ha d'enllaçar Arenys de Mar i Canet preveu la reordenació d'1,5 quilòmetres de costa i va ser aprovat i dotat econòmicament amb 3 milions d'euros el 2010. El setembre d'aquell any l'empresa pública Gicsa va adjudicar les obres a les empreses Sacyr i Sau & Scrinter amb un termini d'execució de nou mesos. Els entrebancs acumulats i les retallades pressupostàries de la Generalitat van fer témer que no s'acabés fent, però finalment es va incloure en els pressupostos. Fins i tot es va decidir desencallar el procés encetant les obres pel cantó de Canet a l'espera que es pogués resoldre el tema de l'aparcament de la platja del Cavaió. El govern en minoria de CiU i el PP va acabar acceptant al setembre que tiraria endavant el projecte obligat per una moció de l'oposició.
viernes, 13 de enero de 2012 a las 15:53
|
El Ayuntamiento de Canet de Mar planea rebajar el sueldo de los funcionarios un 5% o despedir personal.
La noticia la adelantaba la radio municipal del municipio, antes de que el Alcalde, Jesús Marín haya convocado ninguna mesa de negociación con el Comité de personal y sus representantes sindicales, en el que les quiere plantear la rebaja del sueldo de un 5% a todos los trabajadores municipales, o en caso contrario presentar un ERO, que podría afectar hasta 15 trabajadores.
Según el representante de CCOO, se trata de un "chantaje puro y duro".
martes, 25 de octubre de 2011 a las 17:09
|
EL CONCEJAL DE SEGURIDAD CIUDADANA DEL AYUNTAMIENTO DE CANET DE MAR, SR. ROMERO SIN HACER LOS DEBERES.
CANET DE MAR - "aquí no pasa nada" - TODO SIGUE GENIAL TODO SIGUE IGUAL, EL CONCEJAL DE SEGURIDAD CIUDADANA SR. ROMERO DEL PARTIDO POPULAR NO HA HECHO LOS DEBERES. TODO SIGUE IGUAL, DESORGANIZACIÓN DE LA POLICIA LOCAL , CUADRANTE ANUAL SIN HACER, SIN HORAS EXTRAORDINARIAS, EXCESO DE HORAS DE TRABAJO. HASTA CUANDO SR. ROMERO ESTA SITUACIÓN?
Ante la total pasividad por parte del señor Alcalde de Canet de Mar y del Concejal de Seguridad Ciudadana el Sr. Toni Romero Carbonell del Partido Popular, así como el equipo de gobierno del Ayuntamiento de Canet de Mar, que se conozca de forma integra la sentencia firme del Juzgado Contencioso Administrativo nº 9 de Barcelona en que se condenaba a la administración al admitir el recurso contencioso administrativo interpuesto por los dos agentes de policía expedientados a dos meses de empleo y sueldo anulando el decreto del Sr. Alcalde por no ser AJUSTADO A DERECHO e imponiendo las costas al Ayuntamiento, tal y como se determina en el Fundamento Jurídico Quinto y citamos "al haber actuado la misma con temeridad y mala fe al perseguir con el expediente sancionador instruido principalmente por la forma y manera en que se tramitó UNA FINALIDAD AJENA A LA PROPIA DEL MISMO".
La DESORGANIZACIÓN DE LA POLICIA LOCAL DE CANET DE MAR ES TOTAL, sin saberse a fecha de hoy cuales son las prioridades ni el Protocolo a seguir por la Policia Local, sin CUADRANTE ANUAL, lo que implica la libre disponibilidad del Cuerpo a los caprichos políticos, así se ha demostrado en la Mitja Marató del Maresme con la mitad de los efectivos de servicio ( Noticias http://maresmedigitaltv.minisites.xtvl.tv/ ). Sin hacer horas extraordinarias, sin los descansos preceptivos. Un Cuerpo de Policia Local con unas ganas tremendas de trabajar que están siendo desmotivados por las circunstancias y por la ineptitud del actual Concejal de Seguridad Ciudadana el Sr. Toni ROMERO Carbonell del Partido Popular trás el pacto "contra natura " con CiU.
sábado, 15 de octubre de 2011 a las 9:52
|
Ajuntament de Canet de Mar en fallida?
L'Ajuntament de Canet té el dubtós honor de formar part dels 40 ajuntaments més endeutats de Catalunya que la Generalitat va convocar el passat 28 de juliol per oferir-los pautes que els ajudin a sortir de la crisi.
Un dels primers objectius que es va plantejar l'actual Equip de govern va ser el de conèixer la situació real de les arques municipals. Després d'uns primers mesos reunint tota la informació necessària, la regidoria d'Hisenda comença a tenir els números clars. Actualment, l'Ajuntament de Canet deu 9,9 milions d'euros als bancs. Però, a més a més, té un dèficit acumulat de 2 milions d'euros, als quals cal afegir 1,1 milió d'euros de despesa pagada que no estava pressupostada i un plec de factures sense consignació econòmica per valor de 228.000 euros d'exercicis anteriors al 2010.
Un altre drama és el que viuen els proveïdors de l'Ajuntament, als quals se'ls deu 3 milions d'euros. El pagament de les factures triga a fer-se efectiu una mitjana de 10 mesos.
I, per si tot això fos poc, fa poques setmanes l'Estat donava a conèixer la xifra que els ajuntaments hauran de retornar en concepte de la liquidació definitiva de la participació dels municipis en els tributs de l'Estat espanyol corresponent a l'exercici del 2009. En el cas de Canet, l'import a retornar és de 496 mil euros. Per fer front a aquest nou cop a les arques municipals, l'Equip de govern està negociant la possibilitat de retornar els diners en cinc anys, descomptant-los de l'assignació que l'Estat aporta mensualment.
Tot aquest daltabaix econòmic desemboca en situacions insostenibles. L'Ajuntament fa 10 mesos que no paga l'aportació que, conjuntament amb la Generalitat, ha de fer a l'empresa Suara gestora del servei d'escola bressol municipal El Palauet, i que representa dues terceres parts del cost del servei. En total són 450 mil euros que l'Ajuntament espera poder pagar -com a mínim la meitat- abans d'acabar l'any amb la subvenció que han de rebre del Departament d'Educació. De totes maneres, l'Equip de govern reconeix que no pot assumir les condicions de l'actual contracte amb Suara, i que no finalitza fins el 2013. La solució intermèdia passa per renegociar els dos anys de contracte que queden per assegurar el servei, a l'espera d'un nou plec de clàusules per a futures concessions.
El panorama de fallida tècnica de l'Ajuntament sembla indiscutible però el regidor d'Hisenda, Laureà Gregori, obre una porta a l'esperança: "Si fóssim una empresa privada, no hi hauria dubte. Però com a administració pública tenim un marge generós de maniobra i l'hem d'aprofitar per redreçar la situació". No obstant, Gregori és conscient que el nou Equip de govern hereta una situació econòmica molt dura a la qual pensen presentar batalla amb un pla de xoc que passa per aplicar un nou Pla de Sanejament i ja en van tres-, a més de reduir la despesa corrent, mancomunar serveis com el bus interurbà amb d'altres ajuntaments, renegociar els contractes d'alguns serveis externalitzats arribant, fins i tot, a recuperar-ne la gestió d'alguns d'ells, i prescindint d'aquells que no facin un servei directe a la població, com ara la presència de Canet al consorci de la TDT comarcal. Gregori ho té clar: "no és temps de buscar els culpables que ens han portat a aquesta situació, sinó de buscar solucions".
Pel que fa als dos plans de sanejament aprovats fins ara, Gregori considera que "s'han incomplert sistemàticament de manera inexplicable", i apunta com a objectiu "arribar al final del present mandat amb una rebaixa de 2,2 milions en el deute creditici i acabar amb els 3,3 milions de dèficit que s'arrossega actualment". Per aconseguir-ho, la previsió és acabar d'enllestir el Pla Estratègic Financer en les pròximes setmanes i presentar-lo a la població aquest mes d'octubre.
El titular d'Hisenda espanta el fantasma de la pujada d'impostos i avança que el govern sanejarà les arques municipals sense augmentar la pressió fiscal sobre les butxaques dels ciutadans. "Amb el context de crisi, ara no és el moment d'apujar els impostos", assegura. No obstant, Gregori reconeix que el proper rebut de l'IBI experimentarà un augment considerable, en alguns casos de fins el 50%, a causa de la revisió cadastral que s'està portant a terme a petició de l'Ajuntament. El regidor explica que "feia més de 12 anys que no es revisava el valor cadastral dels immobles de Canet i era una acció que calia fer". Finalment, nega l'afany recaptatori de la mesura puntualitzant que el tipus impositiu que s'aplica al valor cadastral, i que estableix els ingressos que percep l'Ajuntament, es mantindrà exactament igual com ara, en l 1,03%.
Una altra fórmula que està estudiant el regidor d'Hisenda és la venda de patrimoni. Tot i que legalment no es podrien utilitzar ingressos d'aquest tipus per pagar factures i sanejar despesa corrent, sí que es planteja "desinvertir en patrimoni que fa anys que no s'utilitza per fer inversions noves i necessàries", si bé reconeix que ara no és el millor moment per vendre. El cas més evident seria la casa Pinyol.
Menció a part mereix el capítol de personal municipal, que anualment suposa una despesa al poble per sobre dels 5 milions d'euros. I, si bé tant l'alcalde Jesús Marín, com el titular d'Hisenda, descarten eliminar alguna de les 140 places de la plantilla de treballadors municipals, sí que volen reduir-ne el cost. En aquest sentit, s'ha encarregat a la Diputació un estudi de la plantilla de l'Ajuntament amb l'objectiu d'ampliar la seva productivitat.
I de cara al futur, el regidor d'Hisenda llença un avís per a navegants: "Ara és el moment de fer una bona gestió i oferir els serveis que realment puguem oferir, amb un cost assumible".
jueves, 13 de octubre de 2011 a las 8:28
|